Informatie voor ouders

Aangepast onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen.

Anders dan vaak wordt gedacht, gaat leren voor veel hoogbegaafde kinderen niet vanzelf. Door de problemen die zij op school ervaren, ontstaan er vaak psychosociale problemen. Wetenschappelijk onderzoek door het Centrum Begaafdheidsonderzoek (CBO) en het instituut voor Toegepaste Sociologie (ITS), heeft aangetoond dat aangepast onderwijs deze kinderen een oplossing kan bieden.
Markant Onderwijs biedt dit aangepaste onderwijs in de vorm van voltijds onderwijs voor hoogbegaafden. 

Sinds het schooljaar 2019/2020 hebben we op onze school voltijds onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. We zijn  gestart met een groep 2/3.  Deze groep met kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong is uitgegroeid tot 18 kinderen. Dit schooljaar hebben we een groep 2/3 van 16 kinderen, een groep 4/5 met 18 kinderen en een groep 5/6/7 met 12 kinderen.  Op 9-12-2020 is er een mooi artikel in Bn/deStem verschenen waarin het belang van voltijds HB-onderwijs vanuit het perspectief van twee van onze ouders wordt belicht. 

U kunt het hele artikel hier lezen

Heeft u vragen over of ons onderwijs aansluit bij de leerbehoeftes van uw kind, maak dan een afspraak. We laten u graag zien hoe we werken en u kunt natuurlijk ook een kijkje in de school nemen!

U kunt ons bereiken via 076 5812119 of via shagen@markantonderwijs.nl